Gadhafi's dochter betuigt zich onverzettelijk

Moammar Gadhafi's dochter Aisha heeft zich in een toespraak vanuit haar vaders huis zeer onverzettelijk betuigd. Met geheven rechtervuist liet zij de wereld donderdagavond laat weten dat de Gadhafi's zich door niets of niemand laten verslaan. Honderden Gadhafi-aanhangers waren donderdagvond en ook vrijdagochtend nog bij het huis verzameld.

Aisha sprak vanaf een balkon op de eerste verdieping van het huis dat bij de Amerikaanse bombardementen van 1986 zware schade opliep. Libië werd toen niet door de luchtaanvallen verslagen en zal ook nu niet verslagen worden, zo betoogde ze tegen de juichende menigte die buiten naar haar luisterde.

"Laat me teruggaan naar het verleden, toen ik nog een kind was, toen ik 9 jaar oud was, in dit huis. Het regende raketten en bommen. Ze probeerden me te vermoorden. Ze hebben toen tientallen kinderen in Libië de dood in gejaagd. Nu, 25 jaar later, regent het dezelfde raketten, dezelfde bommen op de hoofden van onze kinderen. Wij zijn een volk dat niet verslagen kan worden", aldus Aisha.


Gadhafi's dochter betuigt zich onverzettelijk (Foto: Novum)