PVV: Nederland moet ook grenscontroles houden

Nederland moet onmiddellijk grenscontroles invoeren om Noord-Afrikaanse immigranten te weren die in Italië een tijdelijk visum hebben gekregen. Daarvoor pleit de PVV.

Dinsdag maakte Duitsland bekend dat het land grenscontroles aan de grens met Oostenrijk gaat houden om immigranten tegen te houden. Ook Frankrijk houdt controles aan de grens om Noord-Afrikaanse vluchtelingen te weren.

De PVV is van mening dat 'dit goede voorbeeld' door Nederland gevolgd moet worden. "Duitsland en Frankrijk voeren grenscontroles weer in om 28.000 Noord-Afrikaanse immigranten met visum uit Italië tegen te houden. Moet NL ook doen!", twittert PVV-leider Geert Wilders dinsdagavond. De partij wil van minister van Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA) weten of hij er ook zo over denkt.

Italië, dat wordt overspoeld door duizenden immigranten uit vooral Tunesië, verstrekt sinds kort tijdelijke visa aan Noord-Afrikaanse asielzoekers. Daarmee kunnen ze vrijelijk reizen in de meeste EU-landen. Veel Eurolanden willen echter geen immigranten opvangen.


PVV: Nederland moet ook grenscontroles houden (Foto: Novum)