Uitslagen Eredivisie speelronde 30

Het kampioenschap in de Eredivisie ligt weer helemaal open. FC Twente speelde vanmiddag gelijk tegen Roda JC (1-1), waar Ajax de volle buit tegen FC Groningen pakte (2-0). Ook Feyenoord zegevierde vanmiddag. De Rotterdammers wonnen met 4-0 bij FC Utrecht.

Willem II heeft zich gisteravond geblameerd tegen Heracles Almelo. De Tilburgers stonden na vier minuten al met een man meer op het veld, maar gingen vervolgens met 2-6 onderuit.

De thuisploeg kwam na vier minuten al op voorsprong. Mark Looms legde Juha Hakola in het strafschopgebied neer en kon vervolgens met een rode kaart vertrekken. Andreas Lasnik ging er vervolgens achter de bal staan en maakte vanaf zestien meter geen fout. In het vervolg van de eerste heeft kreeg Willem II een aantal goede mogelijkheden, maar het tiental van Heracles Almelo was gevaarlijker.

Na de pauze zorgden Everton (2) en Willy Overtoom ervoor dat de wedstrijd volledig kantelde. Na de thee strooiden de tien van Heracles Almelo nog meer zout in de wonden van Willem II, dat zich gewillig naar de slachtbank liet leiden. Everton tekende namelijk voor zijn derde en ook Overtoom en Kwame Quansah troffen doel. De treffer van Denis Halilovic was voor de statistieken.

Feyenoord heeft dit weekend zijn tweede uitzege van het seizoen geboekt. In De Galgenwaard werd FC Utrecht met 4-0 verslagen.

FC Utrecht was vanmiddag geen schim van de ploeg, die Ajax in de huidige voetbaljaargang twee keer wist te verslaan. Bij rust stond het al 2-0 voor Feyenoord door doelpunten van Leroy Fer en Kelvin Leerdam.

In de tweede helft beten de Domstedelingen wel iets van zich af, maar verder dan pogingen voor Ricky van Wolfswinkel en Alje Schut kwam men niet. Na bijna een uur spelen besliste Diego Biseswar de wedstrijd met een mooi gekruld schot. Zeven minuten later deed ook Georginio Wijnaldum nog een duit in het zakje, waardoor Feyenoord zeker was van drie punten.

Drie dagen na de verliespartij tegen Villarreal is FC Twente er niet in geslaagd om deze nederlaag in de competitie recht te zetten. In eigen huis kwamen de Tukkers niet verder dan een gelijkspel tegen Roda JC (1-1).

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar werd er nog niet gescoord. Na de thee voerde FC Twente de druk op, wat uiteindelijk in een kans voor Marc Janko resulteerde. Hij stuitte echter op doelman Matheusz Prus. In de 53e minuut kreeg de thuisploeg een strafschop na een handsbal van Rob Wielaert. Bryan Ruiz faalde echter en zag zijn stiftje in de handen van Vorm belanden.

FC Twente bleef in het vervolg aandringen, maar het was Roda JC dat de score uiteindelijk opende. Boldizsár Bodor sloeg namelijk toe met een schuiver. De Tukkers scoorden in de slotfase alsnog uit een tweede penalty, die doelman Prus een rode kaart opleverde. Ditmaal nam Theo Janssen dit buitenkansje wel met twee handen aan.