Druk in strandpaviljoen, park en tuincentrum

Strandpaviljoens, attractieparken en tuincentra profiteren dit weekeinde van het mooie weer. Zo laat De Keukenhof weten dat er met zo'n 50.000 bezoekers 'een goed weekend' is gedraaid. Voor de strandtenthouders viel de noordenwind zaterdag een beetje tegen, maar de zondagszon maakt veel goed, aldus een woordvoerder.

"Het is buitengewoon druk. Er komen veel Duitsers en Fransen, maar ook zoals gewoonlijk weer veel Chinezen en Russen", aldus een zegsman van De Keukenhof. Namens de strandpaviljoenhouders laat een woordvoerder weten dat de wegen naar de stranden vooral zondag lekker vol zitten.

Ook de doe-het-zelfketens doen goede zaken. Bij de Praxis zijn de laatste tijd 25 procent meer plantjes verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. "Vooral violen en Franse geraniums doen het prima. Mensen willen kleur in hun tuin", laat een woordvoerster weten. Maar mensen willen ook lekker zitten, dus veel tuinmeubelen zoals deckchairs passeren de kassa. Verder doet de keten goede zaken met tuingereedschap, mest en potgrond.

Een gezellige drukte is het in de Efteling, aldus een woordvoerster. De nieuwe attractie Raveleijn trekt ook veel bezoekers. Het Dolfinarium zag het bezoekersaantal de afgelopen weekeinden stijgen. "Het is lekker weer om erop uit te gaan", stelt een zegsman. De kinderen komen volgens hem vooral voor orka Morgan.