Reinout neemt gok met acteerdebuut Doutzen

Reinout Oerlemans is zich ervan bewust dat hij een grote gok neemt met het feit dat hij Doutzen Kroes haar acteerdebuut laat maken in zijn nieuwe film Nova Zembla. Het topmodel heeft geen ervaring en deed geen auditie, toch heeft de regisseur alle vertrouwen in haar.

"Straks kan ik met trots zeggen dat ik als eerste regisseur met Doutzen heb gewerkt", zegt Oerlemans vrijdag in De Telegraaf. "We hebben wel gezegd: 'Als het niet werkt, gaan we het niet doorzetten'. Het is een gok. Maar ik heb er een goed gevoel bij."

Doutzen, die in de film de dochter van de dominee speelt, volgt al een tijdje acteerlessen in New York. De Friezin is nieuwsgierig naar het avontuur, maar geeft toe dat het erg spannend is. "Dit gaat verder dan modellenwerk. Het leuke is je echt inleven in een persoon."

Nova Zembla is de eerste Nederlandstalige 3D-film. Het verhaal gaat over ontdekkingsreiziger Willem Barentsz die in 1596 een legendarische zeereis maakte naar het noordpunt van Nova Zembla, een archipel in het uiterste noorden van Rusland.

Naast Doutzen zijn er rollen weggelegd voor Robert de Hoog, Derek de Lint, Jan Decleir en Victor Reinier. De film moet op 24 november in première gaan.


Doutzen debuteert in Nova Zembla (Foto: Novum)