EA komt met verbeterde spelersprofielen

Electronic Arts heeft aangegeven dat ze meer gaan doen met de profielen van spelers in verschillende games. De bedoeling is dat mensen alle EA-games aan elkaar koppelen onder één account in een 'cloud-based' service. Zo maakt het niet uit welke EA-game je speelt op welke hardware.

Het gehele concept is niet nieuw maar EA wil het wel verder uitbreiden. Het zal niet meer zijn koop Madden '10, doe alles en begin opnieuw in Madden '11. Het wordt de bedoeling dat alles wat je doet in Madden'10 invloed zal gaan krijgen op Madden'11, ook al speel je beide games op verschillende platformen.

Deze nieuwe vorm van profielen zullen eerst in EA Sports-games geintroduceerd gaan worden. Werkt dit goed, dan zullen alle andere EA-spellen er ook gebruik van gaan maken. Naast de vooruitgang van verschillende spellen zal je ook beloningen en achievements vrijspelen. EA werkt nu al lichtelijk met het concept, registreer je Dead Space 2 dan speel je wat vrij voor Dragon Age 2. Heb je beide games dan speel je weer wat vrij in de Facebook-game van Dragon Age: Origins.

EA Logo