[EL] Uitslag Benfica - PSV

PSV zal het moeilijk krijgen om zich te plaatsen voor de halve finale van de Europa League. De nummer twee van de Eredivisie verloor met 4-1 bij het Portugese Benfica en wacht daardoor volgende week een zware taak in het eigen Philips Stadion. De Eindhovense goal werd gemaakt door Labyad.

Al snel bleek dat de Eindhovenaren een lastige avond zouden krijgen in Lissabon. Benfica zette PSV van het begin af aan onder druk en kreeg ook diverse kansen. Zo raakte Aimar al na zeven minuten de paal en redde Isaksson op een hard schot van Cardozo. PSV zette daar voor rust een kopbal van Berg tegenover, die naast ging.

Het leek op een 0-0 ruststand af te stevenen, maar halverwege stond het toch 2-0. Eerst mocht Aimar uithalen na slecht uitverdedigen van PSV en in de slotminuut bracht Salvio de marge op twee.

Vlak na rust scoorden de Portugezen de derde goal. Salvio kapte twee PSV'ers uit en schoot de bal diagonaal achter Isaksson. PSV kreeg daarna een grote kans via Lens, maar diens omhaal in de 66e minuut ging naast. Benfica bleef beter dan PSV, maar de Eindhovenaren werden geholpen door keeper Roberto. De sluitpost wist een voorzet van Lens niet te verwerken, waardoor Labyad met zijn eerste balcontact van de avond de 3-1 kon aantekenen.

Benfica kreeg daarna nog een kans, maar Isaksson wist een schot met kunst en vliegwerk naast te krijgen. 3-1 leek de eindstand te worden, maar in de slotminuut van de blessuretijd scoorde Saviola de 4-1, nadat Wuytens zich verdedigend liet aftroeven.

PSV zal volgende week met drie doelpunten verschil moeten winnen in eigen huis. Daarbij zal het Engelaar en Pieters moeten missen, die door hun gele kaarten geschorst zijn.