Zeker zestig doden in massagraf Mexico

In een massagraf in de noordwestelijke Mexicaanse staat Tamaulipas zijn woensdag (lokale tijd) zeker zestig stoffelijke overschotten aangetroffen. Dat meldden media in Mexico. De lijken lagen in een kuil op een boerderij in de gemeente San Fernando, niet ver van de grens met de Verenigde Staten.

Mexico verkeert al jaren in de greep van een oorlog tussen drugskartels. De strijd tussen de drugsbendes en het veiligheidsapparaat in het land heeft in de afgelopen vier jaar circa 35.000 levens gekost.

Tamaulipas is een van de provincies die zwaar zijn getroffen door het geweld. Dat komt mede door de ligging aan de grens met de VS, verreweg de belangrijkste afzetmarkt voor drugs uit Midden- en Zuid-Amerika. In de afgelopen jaren werden er meerdere massagraven ontdekt in Tamaulipas.

Zo stuitten de autoriteiten in augustus vorig jaar op 72 stoffelijke overschotten op een boerderij nabij het dorp El Paso del Cántaro. De slachtoffers waren immigranten die waren vermoord door leden van het Golfkartel, een van de beruchtste criminele netwerken van Mexico. De slachtoffers weigerden volgens een Ecuadoraanse overlevende aan de slag te gaan als drugssmokkelaar, waarna ze van hun laatste bezittingen werden beroofd en geëxecuteerd.