Henk Spaan wil Arie Boomsma meppen

Henk Spaan ergert zich wezenloos aan Arie Boomsma. Ook al doet de KRO-presentator volgens Spaan geen vlieg kwaad. "Dat is juist zo erg aan hem. Daardoor krijg je de neiging om hem te gaan meppen. Ik erger me ook aan dat vrouwtje van die boeren. Hoe heet zij ook al weer... Yvon Jaspers. Die komt uit dezelfde mal als Arie Boomsma", zegt Spaan in een interview met de VARAgids.

Die mal bestaat volgens de sportpresentator uit 'irritatie verwekkende uitspraken, optredens, überhaupt hun hele zijn'. Enig talent is niet te bespeuren bij Boomsma en Jaspers, vindt Spaan: "Yvon Jaspers kan niks. Mensen als Yvon Jaspers en ook Arie Boomsma zijn van die pleasers. Altijd bezig met: hoe kom ik over. Dat heb ik niet. Dat kan me niks schelen."

Zowel Boomsma als Jaspers zijn regelmatig te bewonderen als tafelheer in de VARA-talkshow De Wereld Draait Door. "Maar het is niet zo dat al die sidekicks me irriteren. Ik zag laatst Carice van Houten, die in principe in hetzelfde rijtje zou kunnen passen, maar die vind ik geweldig. Ontzettend charmant en authentiek. Wat overigens weer niet geldt voor Halina Reijn. Die is weer uit onechtheid opgebouwd", sluit Spaan af.