Bonden boycotten afscheid KPN-topman

Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak zijn maandag niet aanwezig bij de afscheidsreceptie van KPN-bestuursvoorzitter Ad Scheepbouwer. De vakbonden zijn het niet eens met het bonusbeleid dat de topman voerde.

De Volkskrant schreef zaterdag dat Scheepbouwer 131 keer zo veel verdient als een doorsnee telecommonteur in het bedrijf. Scheepbouwer verdiende vorig jaar 7,9 miljoen euro.

"Scheepbouwer is echt de weg kwijt", concludeert CNV-bestuurder Anselma Zwaagstra. "Dan begrijp je niet veel van maatschappelijk verantwoord ondernemen en het nieuwe leiderschap." Verder wenst ze Scheepbouwer alle goeds toe.

Bestuurder van Abvakabo FNV Joost van Herpen blijft ook weg. Hij stelt dat het om een prioriteitenafweging gaat. "Als ik iets met een persoon heb of het is functioneel interessant, ga ik erheen. Maar ik heb genoeg andere contacten bij KPN en met Scheepbouwer heb ik een groot verschil van mening over het beloningsbeleid dat hij voor het bedrijf en voor zichzelf heeft."

Scheepbouwer gaat niet alleen weg bij KPN. Hij stapte vorige week op als voorzitter van de raad van commissarissen van het Havenbedrijf Rotterdam omdat hij het er niet mee eens was dat het salaris van de nieuwe baas wordt verlaagd.