'PlayStation 3 laat de Xbox 360 achter zich'

De console-war, sommigen hier op FOK!games zijn er nog dagelijks mee bezig. Nu gooit een nieuw rapport van Strategy Analytics meer olie op het vuur want volgens de laatste gegevens, zou de PlayStation 3 op de tweede plek staan in wereldwijde verkoopaantallen.

Volgens het rapport heeft de PlayStation 3 van Sony de Xbox 360 van Microsoft afgelopen jaar ingehaald. Dat betekent dat de Wii nog steeds bovenaan staat met 75,5 miljoen verkochte exemplaren, gevolgd door de PlayStation 3 met 43,4 miljoen en de Xbox 360 als hekkensluiter met 42,9 miljoen exemplaren verkocht.

Volgens Strategy Analytics loopt de Xbox 360 in de Verenigde Staten nog steeds ver voor op de PlayStation 3, maar loop deze in Europa en Azië ver achter waardoor de Xbox 360 er wereldwijd minder goed voor staat. Zelfs Kinect, die afgelopen jaar is verschenen en al vele malen is verkocht, heeft hier niet veel aan veranderd.

"While the Kinect peripheral has given a boost to Microsoft’s Xbox 360 strategy, the console’s performance outside of the U.S. continues to disappoint"

De afgelopen twee jaar is er een stuk meer vraag geweest naar de PlayStation 3 dan naar de Xbox 360 en er wordt verwacht dat dit in 2011 niet anders zal zijn. Met de Wii gaat het daarentegen nog slechter want steeds minder mensen kopen een Wii dan een paar jaar geleden.

Console War