Luxe verslavingskliniek Curaçao slaat aan

De luxe verslavingskliniek Jellinek Retreat op Curaçao voor rijke en bekende Nederlanders loopt goed. Ruim honderd cliënten zijn er sinds de opening een jaar geleden al langs geweest, laat het bedrijf weten.

De privékliniek is vooral in trek bij ondernemers, hoogopgeleide professionals en medici. Volgens het bedrijf is het voor deze mensen lastig om zich in eigen land te laten behandelen. Als uitkomt dat zij verslaafd zijn, kunnen zij hun baan of klanten verliezen. "Curaçao is dan ver weg, anoniem en geeft hen een vakantiealibi."

Niet alleen cliënten met een drank- of drugsverslaving laten zich opnemen in de kliniek. Ruim een derde meldt zich met psychische problemen als een depressie of een burn-out. Ook hebben zich 25 procent meer vrouwen opgegeven dan normaal het geval is.

Cliënten moeten wel diep in de buidel tasten om in alle rust van hun problemen af te komen. Per dag loopt de rekening op met 600 euro. Hoeveel en welke bekende Nederlanders het afgelopen jaar hun toevlucht hebben genomen op het vakantie-eiland, wil het bedrijf niet zeggen.