'Kind 12-jarige moeder op St. Maarten verwekt'

Het kind van het 12-jarige meisje dat vorige week beviel van een dochter is waarschijnlijk op Sint Maarten verwekt. Het meisje was daar ongeveer negen maanden geleden op vakantie. Dat zeggen ingewijden. De vader van de basisscholiere zou van Sint Maarten afkomstig zijn.

Wie het kind bij het meisje heeft verwekt is niet bekend. Wel doen veel geruchten daarover de ronde. Politie en justitie zijn naar de vader op zoek, omdat seks met een kind onder de 12 jaar strafbaar is. Er is nog niemand aangehouden.

De Telegraaf schreef woensdag dat de vader van de piepjonge moeder eerder een nu ongeveer 30-jarige dochter heeft misbruikt. Hiervoor zou hij twee jaar in de gevangenis hebben gezeten. De politie wil dat niet bevestigen. De vader is inmiddels ondergedoken vanwege de enorme aandacht van de media voor de zaak.

Het meisje beviel vorige week tijdens een uitstapje van school. Ambulancepersoneel hielp bij de bevalling. De moeder en het kind zouden het fysiek goed maken.

De Raad voor de Kinderbescherming heeft een voogd toegewezen aan de baby. Dat is een standaardprocedure, omdat sprake is van een minderjarige moeder.