Agent met hond vecht met groep vandalen

In de nacht van zaterdag op zondag is een agent buiten diensttijd in een vechtpartij beland met een groep vandalen. Rond 03.00 uur liet hij zijn politiehond uit in de Roerdompstraat in Den Haag toen hij tien tot vijftien jongeren over geparkeerde auto's zag lopen. Twee van de jongeren zijn aangehouden.

Toen de agent de vandalen bezig zag, maakte hij zich bekend als politieagent en gaf aan dat de volledige groep was aangehouden. Hij riep versterking op via de meldkamer, maar de jongeren wilden hier niet op wachten. Een deel ging ervandoor en enkele anderen vielen de agent en zijn hond aan. De agent en zijn hond werden allebei meerdere malen geschopt en geslagen.

Zelf heeft de agent ook enkele rake klappen uitgedeeld en zijn hond heeft één van de jongeren in zijn been gebeten. De gebeten jongen is naar het ziekenhuis afgevoerd en tevens gearresteerd, een andere jongen is ook gearresteerd. Mogelijk volgen er meer aanhoudingen. Volgens het bronbericht is er één persoon gewond geraakt, wat doet vermoeden dat de agent zelf geen noemenswaardige fysieke verwondingen heeft opgelopen. Hoe het met de politiehond gaat is niet bekend.