'Seks onder de 12 is altijd verkrachting'

In Nederland wordt penetratie bij kinderen onder de 12 jaar door justitie niet aangemerkt als verkrachting. Omdat hier geen geweld zou worden toegepast, komt de verkrachter 'slechts' weg met een aanklacht wegens ontucht. Een groep 'bezorgde Nederlanders' vindt dit erg krom en is daarom een petitie gestart.

"Naar aanleiding van het programma van Pauw & Witteman constateren wij dat penetratie bij baby's, peuters & kleuters wettelijk niet als verkrachting wordt aangemerkt, zolang er geen sprake is van bijkomend geweld", zo schrijven de initiatiefnemers. "Deze misdaad wordt dan behandeld als ontucht met een minderjarige. Wij zijn van mening dat er wel degelijk sprake is van geweld; psychisch en lichamelijk."

"Wij verzoeken de leden van de Tweede Kamer een wetswijziging in te dienen opdat ook ontucht met minderjarigen als 'verkrachting' wordt aangemerkt en als zodanig door het Openbaar Ministerie behandeld zal worden. Tevens verzoeken wij de leden van de Tweede Kamer de maximale straf van 12 jaar te willen verhogen en TBS met dwangverpleging verplicht te stellen."

De handtekeningenactie is een groot succes. Exact een week geleden ging de petitie van start en inmiddels hebben al ruim 28.000 mensen een digitale handtekening gezet. Op 19 juni hopen ze de petitie aan te bieden aan de Tweede Kamer. Zelf de petitie ondertekenen kan hier.