Studenten demonstreren opnieuw tegen bezuinigingen

Naar verwachting demonstreren woensdag enkele honderden studenten voor de tweede keer in Den Haag tegen de geplande bezuinigingen in het hoger onderwijs. De demonstratie is georganiseerd door enkele onafhankelijke studentencomités en wordt gesteund door de Haagse Studentenvakbond. Eerder gingen duizenden studenten en hoogleraren al de straat op bij het Haagse Malieveld.

De protestmars start om 13.00 uur op het Spui en zal vervolgens door de binnenstad trekken. Langs de route houden studenten en academici een aantal toespraken. "Het kabinet kiest ervoor om degene met de minste middelen te belasten", aldus student en woordvoerder Jille Mast.

Met de demonstratie willen de studenten druk uitoefenen op de Tweede Kamer, die de komende dagen de plannen voor het onderwijs bespreekt. Vooral de 'langstudeerboete' en de algemene bezuinigingen op het MBO, HBO en WO stuiten de betogers tegen de borst.

Na afloop van de demonstratie vindt naar verwachting een bijeenkomst plaats, waarbij studenten de toekomst van de studentenprotesten bespreken.