Uitslagen Eredivisie speelronde 28

Dit weekend werd in de Eredivisie de 28ste speelronde afgewerkt. Ajax leed weer een gevoelige nederlaag. Door de 3-2 nederlaag in en tegen Den Haag lijken de Amsterdammers af te moeten haken in de strijd om het kampioenschap. PSV (1-0 tegen FC Utrecht) en FC Twente (2-0 bij Excelsior) maakten geen fouten.

ADO Den Haag zorgde voor een primeur, door zelf voor het eerst in één seizoen Ajax twee keer te verslaan. Na de eerdere uitzege (0-1) werden de Amsterdammers vandaag met 3-2 verslagen.

ADO kwam via Kubik op voorsprong door geklungel achterin bij Ajax. Na rust hadden de Amsterdammers het beste van het spel, maar brachten vier standaardsituaties de beslissing. Eerst scoorde Vertonghen uit een vrije trap, waarna een vrijstaande Immers een vrije trap binnen wist te werken. Niet veel later tikte Eriksen een corner binnen, waardoor Ajax nog mocht hopen op een zege. Het was echter Derijck die bij een corner voor de beslissing wist te zorgen.

PSV heeft weer een belangrijke overwinning geboekt op weg naar een mogelijk nieuw kampioenschap. De Eindhovenaren waren in een niet bepaald boeiend duel te sterk voor FC Utrecht (1-0).

Voor rust gebeurde er niet veel in Eindhoven, al was Berg dicht bij een doelpunt. Zijn inzet kwam echter op de paal terecht. Na de rust ging PSV beter spelen en wist Bakkal snel het enige doelpunt binnen te koppen. Daarna kreeg de koploper van de Eredivisie nog diverse kansen, maar onder anderen Koevermans en Lens hadden het vizier niet op scherp staan.

Heracles Almelo heeft zijn vierde overwinning op rij geboekt. De Heraclieden waren in eigen huis met 4-2 te sterk voor SC Heerenveen.

Heracles had direct het beste van het spel, maar dit zorgde maar voor één doelpunt; Everton scoorde in de twintigste minuut. Heerenveen kwam via Väyrynen verrassend op gelijke hoogte, maar Armenteros zorgde voor rust nog voor een voorsprong voor Heracles. Die werd in het eerste kwartier na rust via Van de Linden en Douglas nog uitgebouwd tot 4-1. Uiteindelijk verlichtte Haglund de score nog iets voor Heerenveen.

De Wedstrijd van de Week ging tussen VVV-Venlo en Willem II. Een verslag van deze wedstrijd vind je hier.