Gordon belooft film met 'bikkelharde humor'

Geer & Goor The Movie wordt nog harder, grover en valser dan de serie Over de Vloer. "De allergrofste, té valse opmerkingen werden er altijd uitgeknipt", vertelt Gordon over het tv-programma dat hij van 2005 tot 2007 maakte met Gerard Joling. De Toppers werken momenteel aan een bioscoopfilm, Geer & Goor The Movie.

"Gerard en ik zijn, zo zou je kunnen zeggen, in het echt nog stukken erger dan wat mensen ooit zagen", waarschuwt Gordon vrijdag in het AD. "In de bioscoopfilm, waarschijnlijk voor 18 jaar en ouder, nemen we geen blad voor de mond en gaan we volledig los." Joling verklapte donderdagochtend dat hij en Gordon plannen hadden voor een film, 's avonds bevestigde Benelux Film Distributors de plannen.

Gordon vertelt dat er jaren geleden al plannen waren voor een film, maar dat de financiering pas donderdag rond is gekomen. "Wie de geldschieters zijn? Houd het er maar op dat Gerard en ik zelf ook een aanzienlijk bedrag investeren."

Wegens overvolle agenda's, ruzies en zakelijke verplichtingen kwam Geer & Goor The Movie niet eerder van de grond. "Gerard heeft een exclusief contract bij SBS 6 en ik werk alleen voor RTL 4. Een televisiefilm bleek onmogelijk, samen een bioscoopfilm uitbrengen kan wel omdat zo'n project losstaat van tv-contracten."

Gordon is nog druk bezig met het script voor Geer & Goor The Movie, de opnames beginnen deze zomer en duren tot september. Gordon voorspelt dat de film 'bikkelharde humor' bevat. "Negentig minuten gieren en brullen totdat je van het lachen van de stoel af glijdt."


Gordon (Foto: Novum)