Van Deudekom: Secret Story is slecht

Cabaretier en tv-maker Joep van Deudekom heeft in de Televizier stevige kritiek geuit op de NET 5-realityshow Secret Story. Volgens Van Deudekom is het programma veel te slecht en te saai.

"Je gaat met terugwerkende kracht verlangen naar dikke Jaap en zijn vrienden in de Gouden Kooi. Liever kijken naar iemand die gepassioneerd over iemand heen staat te kotsen, dan kijken naar totaal zinloze lethargie", aldus Van Deudekom.

De cabaretier vindt de casting van Secret Story beroerd: "Ik heb een paar keer uit professioneel oogpunt een tijdje zitten kijken, maar er beklijft geen enkel personage. Een aantal charismaloze mensen in zwembroeken, dat heen en weer loopt. Af en toe knuffelt er iemand een ander, maar er is geen touw aan vast te knopen waarom ze dat doen."

NET 5, dat onderdeel is van SBS-groep, glijdt volgens Van Deudekom steeds verder af: "Jammer, want NET 5 was een plek waar commercie, kwaliteit en goede smaak in harmonie konden gedijen. Het is nu een identiteitsloze rommelzolder geworden."

Ook zegt Van Deudekom, die tot 2009 werkzaam was bij NET 5, dat de leiding van de zender geen lelijke mensen op tv wil hebben: "Er waren met NET 5 wel eens discussies over het type gasten dat we mochten uitnodigen. Die moesten namelijk vooral jong en aantrekkelijk zijn, en wij zochten vooral naar slim en grappig -en die zijn vaak dik en lelijk-."