De Boer heeft vertrouwen in zege bij Spartak

Ajax heeft volgens Frank de Boer een goede kans om de kwartfinale van de Europa League te bereiken ten koste van Spartak Moskou.

"Ik heb er vertrouwen in dat als we, net als vorige week, veel kansen afdwingen en kans maken om door te gaan", zegt De Boer op de clubsite van Ajax. In Amsterdam won Spartak Moskou met 0-1 ondanks het overwicht van de Ajacieden. "Er zal ook niet veel veranderen aan ons spel. Wij willen weer domineren."

"Als we maar de helft van het aantal kansen krijgen dat we in de ArenA afdwongen…. Dan geloof ik er zeker in. Al hebben zij natuurlijk het voordeel van de 1-0. Wij moéten daarom ook wel. Maar we zijn gefocust. Ik verwacht een zelfde match als vorige week. Enig nadeel van dit veld is dat Spartak er bijna wekelijks op speelt en wij minder. Maar ik wil daarin geen excuus zoeken."

"Dit veld kan ons spel ook ten goede komen. Alleen spelen wij minder op kunstgras. Al ligt volgens mij eenzelfde kunstgrasmat bij ons op de Toekomst. Maar als je te vaak wisselt van ondergrond loop je kans op blessures", besluit De Boer.

"Het is zeker geen slecht veld"
, aldus Demy de Zeeuw. "Maar zo’n ondergrond zorgt er wel voor dat je iets anders moet voetballen. Ik had het hier in Moskou overigens ook een stuk kouder verwacht. Het is goed weer om te voetballen. Deze kou zijn we in Nederland wel gewend. En we weten dat we goed tegen Spartak kunnen spelen. Als we kansen krijgen, moeten er nu wel één of twee invliegen."