Slachtoffer steekpartij misbruikte tieners

De 42-jarige man uit Eindhoven die op 16 januari in Dinxperlo zwaargewond raakte bij een steekpartij, heeft zich vermoedelijk schuldig gemaakt aan seksueel misbruik van minderjarige jongens. Dat meldt de politie woensdag.

De verdachte deed aangifte tegen een 17-jarige jongen uit Dinxperlo, die hem had neergestoken. De verklaring die hij daarbij aflegde bleek onjuist te zijn. Later bekende de man de minderjarige tot seksueel contact te hebben bewogen. Wat dat precies inhield, en in hoeverre dit onder dwang is gebeurd, is niet bekendgemaakt. De jongen zit overigens nog in de cel.

Politieonderzoek doet vermoeden dat de man bij meerdere gevallen van misbruik is betrokken. Inmiddels heeft nog een andere tiener uit het Gelderse Dinxperlo een aanklacht tegen hem ingediend

De verdachte is op 21 februari aangehouden op verdenking van misbruik van minderjarigen. De rechtbank verlengde zijn voorarrest op 4 maart met negentig dagen. Het onderzoek naar het misbruik is nog in volle gang. De politie sluit niet uit dat de Eindhovenaar nog meer slachtoffers heeft gemaakt. Eventuele slachtoffers worden opgeroepen contact op te nemen met de politie.