NFL-speler Ochocinco wordt voetballer

American footballspeler Chad Ochocinco wil de overstap maken van de ovale naar de ronde bal. De wide receiver van Cincinnati Bengals gaat op proef bij voetbalploeg Sporting Kansas City uit de Amerikaanse Major League Soccer. Als de vierdaagse stage een succes is, denkt Kansas City na over een verlenging.

Ochocinco is een van de sterren van de NFL. In de American football-competitie staan de clubeigenaren en spelers echter recht tegenover elkaar in een conflict over geld. Door de zogeheten 'lockout' heeft Ochocinco tijd voor zijn andere hobby. "Ik vind het geweldig dat ik nu mijn jeugddroom kan volgen en voor een MLS-team kan spelen."

De 33-jarige Ochocinco speelt al sinds zijn vierde voetbal. Op de middelbare school besloot hij zich op American football te richten. Hij gebruikt nog altijd een voetbal als hij een warming up doet voor een training of wedstrijd.

Overigens werd de Amerikaan geboren als Chad Johnson. Hij veranderde in 2008 zijn naam zodat die overeenkwam met zijn rugnummer 85.