Messi: "Nog niet in rijtje beste spelers ooit"

Lionel Messi blijft de voetbalwereld iedere wedstrijd weer verbazen, maar volgens de kleine dribbelaar hoort hij nog niet in het rijtje Pelé, Diego Maradona en Johan Cruijff.

"Ik ben nog zeer jong en heb nog een hele loopbaan voor me", vertelt Messi volgens Voetbal International. "Misschien kunnen we na mijn carrière zeggen of ik tot de beste voetballers van de wereld behoor." Door zijn twee goals tegen Arsenal is Messi sinds vorige week Europees topscorer bij Barcelona.

Zowel in 2009 als 2010 veroverde de 23-jarige speler de Gouden Bal en in beide jaren sleepte hij de ene na de andere prijs in de wacht met Barça. Messi debuteerde ooit onder Frank Rijkaard. "Hij hielp me zodoende bij het realiseren van mijn droom."

"Ik heb het geluk gehad met twee technici als trainers te hebben gewerkt", gaat Messi verder, verwijzend naar Rijkaard en de huidige coach van Barcelona, Pep Guardiola. "'Hij heeft mijn spel verbeterd. In mijn optiek is Pep de beste trainer ter wereld en laat hij dat iedere dag weer zien."