Dragon Quest Heroes: Rocket Slime naar 3DS

Dragon Quest Heroes: Rocket Slime verschijnt eind dit jaar voor de Nintendo 3DS. Het actieavontuur is de derde soortgelijke spin-off van de populaire rollenspelserie Dragon Quest. Dat heeft game-uitgever Square Enix bekendgemaakt via een speciaal voor de game ontworpen website.

In het actieavontuur wordt gespeeld met een Slime, een bolletje slijm met een gezichtje. In dit nieuwe avontuur bestuurt de speler boten met Slimes en vinden er zeegevechten plaats tegen piraten. In de Dragon Quest-hoofdreeks zijn Slimes de simpelste vijanden die door de speler opgedronken kunnen worden om bijvoorbeeld levenskracht of magische krachten aan te vullen.

In 2003 verscheen Slime Mori Mori Dragon Quest: Shōgeki no Shippo Dan, de Japanse versie van Dragon Quest Heroes: Rocket Slime, voor de Gameboy Advance. Het tweede deel van de serie verscheen in 2006 voor de Nintendo DS. Dit betekende het debuut van de serie in Europa en de Verenigde Staten. Naar schatting heeft Square Enix een half miljoen exemplaren van de game verkocht.

Dragon Quest Heroes 3: Rocket Slime verschijnt komende winter op de Japanse markt met de naam Slime Mori Mori Dragon Quest 3: Daikaizoku to Shippodan. Gezien de positieve ontvangst van het tweede deel op de Nintendo DS is een release in de Verenigde Staten en Europa aannemelijk.


(Foto: Novum)

Submitter:  Bron: Novum