Doodle Jump krijgt nieuw leven met Kinect

Het behendigheidsspel Doodle Jump verschijnt binnenkort voor de iPad en de bewegingsgevoelige Kinect-camera voor de Xbox 360. Dat heeft gamestudio Lima Sky bekendgemaakt toen het bedrijf dinsdag onthulde dat het spel tien miljoen keer is verkocht op de iPhone. Doodle Jump werd in april 2009 op de markt gebracht.

Waar het erg voor de hand ligt dat de iPad-versie lijkt op het iPhone-spelletje, is er onduidelijkheid over de Kinect-versie. In Doodle Jump moet een personage van platform naar platform springen zonder in de afgrond te vallen. Of spelers binnenkort springend voor hun televisie staan, is niet bekend.

Doodle Jump was een van de eerste grote iPhone-hits, maar is naar de achtergrond verdrongen door het tactische Angry Birds. De makers van Doodle Jump brengen binnenkort een update voor het spel uit waarmee de game voorzien wordt van een meerspelerfunctie.

In januari werd bekend dat het populaire spelletje omgebouwd wordt met een thema rond de animatiefilm Hop. In plaats van een springende Doodle moet de paashaas door de levels van Doodle Jump springen. Naast dergelijke collaboraties met filmmaatschappijen wil Lima Sky speelgoed en stripboeken op de markt gaan brengen.