[EL] Uitslag FC Twente - FK Zenit Sint-Petersburg

FC Twente heeft in de Europa League uitstekende zaken gedaan tegen Zenit Sint-Petersburg. In Enschede werd met 3-0 gewonnen.

In de beginfase was Twente echter nog duidelijk de mindere ploeg. De Russen kregen verscheidene kansen om op voorsprong te komen, maar slaagden er niet in deze te benutten. Vooral spits Danny was gevaarlijk, maar ook oud PSV-er Danko Lazovic liet zich zien. Hij leek recht te hebben op een penalty, maar kreeg deze niet. In de gehele eerste helft kreeg Twente eigenlijk maar één echte kans, maar deze ging er wel meteen in. Na een pass van Chadli kopte Luuk de Jong raak.

Zenit raakte niet van slag en ging in de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker. Langzaam maar zeker kreeg Twente echter meer grip op de wedstrijd en bij de tweede kans van de Tukkers was het weer raak. Een voorzet van Janssen werd nog weggewerkt, maar vervolgens wist Landzaat met een fraaie volley te scoren. De Russen, die wisten dat een aansluitingstreffer in een uitwedstrijd belangrijk kon zijn, bleven aanvallen. Ze kregen verscheidene kansen, maar telkens lag doelman Michailov in de weg. Vooral zijn knappe redding op een omhaal van Lazovic was cruciaal.

Ook Twente kreeg verschillende kansen, maar slaagde er niet in deze te benutten. terwijl het publiek in de Grolsch Veste de overwinning al aan het vieren was, werd de avond nog mooier. Na een prachtige voorzet van Janssen kopte De Jong raak en hij bepaalde zo de eindstand op 3-0.