PlayStation 3 nog steeds vast in Rotterdamse haven

De Japanse elektronicagigant Sony meldt dat een lading PlayStation 3-spelcomputers nog altijd in de Rotterdamse haven wordt vastgehouden vanwege een voortdurend patentgeschil met het Zuid-Koreaanse LG Electronics over Blu-ray technologie.

De lading wordt vastgehouden omdat een Nederlandse rechtbank een tien dagen durend gerechtelijk bevel heeft uitgegeven dat de distributie van de console in Europa opschort. Sony zegt dat het uitzoekt wanneer het gerechtelijke bevel is uitgegeven en beraadt zich op gerechtelijke stappen. "Het is ons beleid om geen commentaar te geven op enige lopende gerechtelijke procedures", zegt Ken Hing, een woordvoerder van LG Electronics. Onafhankelijk daarvan zegt Im Seye, een woordvoerster van LG Electronics, dat LG een klacht tegen Sony heeft ingediend met betrekking tot het patent op de Blu-ray video technologie die gebruikt wordt in de PlayStation 3, maar zij wil verder niet op de zaak ingaan.

Begin februari lekte via juridische documenten uit dat elektronicagigant LG eist dat Sony de PlayStation 3 in de Verenigde Staten van de markt haalt. Volgens het Koreaanse bedrijf zou de PlayStation 3 technologie bevatten die door LG gepatenteerd is. LG zou de aanklacht ingediend hebben uit wraak. In december spande Sony namelijk een rechtszaak aan tegen LG omtrent patenten rond technieken in mobiele telefoons. Mocht LG in de zaak om de Blu-ray technologie gelijk krijgen, dan bestaat er een kans dat Sony een deel van de PlayStation 3-opbrengst moet afstaan aan de Koreaanse elektronicagigant.