Dood baby Sprang-Capelle was ongeluk

De baby die zondag in het Noord-Brabantse dorp Sprang-Capelle dood werd gevonden, is vermoedelijk om het leven gekomen bij een tragisch ongeval. Dat is tot dusver de conclusie van de politie na een forensisch technisch onderzoek, de uitslag van de sectie en de verklaring van beide ouders, meldt de politie maandag.

Het zes maanden oude jongetje werd zondag rond 13.00 uur na een 112-melding door agenten aangetroffen in een woning op een vakantiepark aan de Vier Heuveltjes. Reanimatie mocht niet meer baten.

Omdat de doodsoorzaak nog onbekend was, zette de politie een deel van het park af voor onderzoek en werden de ouders die in het huisje aanwezig waren meegenomen naar een politiebureau. De 42-jarige vader en 24-jarige moeder werden daar opgevangen en legden er een verklaring af.

Het onderzoek in de woning duurde tot zondagavond. In afwachting van de uitslag van het sectierapport werd de woning vervolgens bewaakt. De sectie op het lichaam van het kind vond maandag plaats. De woning is maandag na het bekend worden van de uitslag van de sectie vrijgegeven, zodat de ouders van de baby weer naar huis kunnen.