Uitslagen Eredivisie speelronde 25

Dit weekend werd in de Eredivisie de 25ste speelronde afgewerkt. De topper tussen PSV en Ajax eindigde onbeslist (0-0). FC Twente wist hier niet van te profiteren. De landskampioen verloor uit bij AZ (2-1). Feyenoord wist in eigen huis opvallend eenvoudig te winnen van FC Groningen (5-1).

FC Twente heeft bij AZ dure punten laten liggen in de strijd om het landskampioenschap. De huidige landskampioen verloor met 2-1 bij AZ, dat Falkenburg ver in blessuretijd het beslissende doelpunt zag maken.

FC Twente kreeg voor rust enkele dompers te verwerken. Naast het eigen doelpunt van Janssen, zag het Ruiz geblesseerd afhaken. Ook kreeg Douglas rood vanwege een slaande beweging. Na rust ging Twente desondanks op zoek naar de gelijkmaker en werd daarbij geholpen door de makkelijke rode kaart die Viergever kreeg. Vlak voor tijd maakte De Jong gelijk en leek een punt zeker. Totdat Falkenburg in de vierde minuut van de blessuretijd de beslissende kon binnenwerken.

FC Groningen lijkt definitief als eerste af te moeten haken in de strijd om het landskampioenschap. De Groningers verloren uit bij Feyenoord, dat voor de vierde keer op rij ongeslagen bleef. Bij de Rotterdammers was Wijnaldum de grote man met vier doelpunten.

Voor rust had hij er al twee in liggen, maar het bleef spannend door een goal van Pedersen. Na rust besliste Wijnaldum echter het duel door twee penalty's te verzilveren. Vlak voor tijd zorgde Vlaar voor het slotakkoord.

Willem II heeft onderin de Eredivisie goede zaken gedaan. De Tilburgers wonnen van sc Heerenveen en bleven daarmee in het spoor van VVV-Venlo, dat op vrijdag al wist te winnen. sc Heerenveen werd met 4-3 geklopt.

Willem II speelde de eerste helft bedroevend en mocht blij zijn dat het bij maar rust 0-2 stond door goals van Janmaat en Dost. Na rust stond er een ander Willem II op het veld, dat vol voor de aanval ging. Biemans en Swinkels zorgden ervoor dat het na 70 minuten 2-2 stond. Väyrynen zorgde echter weer voor een voorsprong voor sc Heerenveen, maar in de slotfase zorgden Van der Heijden en Rigters voor de 4-3 eindstand. Het was pas de tweede zege van Willem II in dit seizoen.

De Wedstrijd van de Week ging tussen PSV en Ajax. Een verslag van deze wedstrijd vind je hier.