Rutte en Verhagen vrezen linkse sneeuwschuiver

Premier Mark Rutte en vicepremier Maxime Verhagen denken dat het slecht voor het land is als het kabinet woensdag geen meerderheid haalt in de Eerste Kamer. Belangrijke kabinetsvoorstellen zouden daardoor dreigen te verwateren. Dat zeggen ze in een vrij zeldzaam, gezamenlijk interview in De Telegraaf.

Beide bewindslieden noemen een linkse meerderheid slecht voor het land. "Zeker omdat GroenLinks en PvdA al hebben aangegeven dan obstructie te zullen plegen", meent Verhagen.

Rutte ziet vooral op tegen een dwarsliggende PvdA. "De kans is levensgroot dat die enorme sneeuwschuiver van Job Cohen dan weer de schuur uit wordt gereden en alle belangrijke maatregelen voor ons uit worden geschoven", aldus de premier.

Rutte en Verhagen hopen hun achterban aan te sporen naar te stembus te gaan. Volgens Verhagen was een groot deel van het verlies van zijn partij bij de Tweede Kamerverkiezingen in juni te danken aan thuisblijvende CDA-stemmers. In de peilingen spant het erom of VVD, CDA en gedoogpartner PVV een meerderheid krijgen in de senaat.


Rutte en Verhagen vrezen linkse sneeuwschuiver (Foto: Novum)