PS: PvdD wil deelname tv-debat afdwingen bij rechter

De Partij voor de Dieren (PvdD) spant een kort geding aan tegen de NOS. De partij eist deelname aan het verkiezingsdebat op de avond voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten.

Acht partijen zijn uitgenodigd voor het debat op dinsdagavond. Hun lijsttrekkers voor de Eerste Kamer kruisen dan de degens met elkaar en met debatleiders Ferry Mingelen en Dominique van der Heyde.

Van de partijen die in de Tweede Kamer zijn vertegenwoordigd, zijn alleen SGP en de PvdD niet welkom. Beide partijen bezetten twee Kamerzetels. De dierenpartij doet volgens de NOS een beroep op de Mediawet om alsnog deelname af te dwingen. Partijleider Marianne Thieme liet via Twitter weten naar de rechter te stappen als de NOS blijft vasthouden aan uitsluiting van haar partij bij het slotdebat.

Vorige week probeerde lijsttrekker Jan Nagel van 50Plus ook al gedaan te krijgen dat hij mocht meedoen aan het debat van de NOS. Die rechtszaak is ingetrokken. Het kort geding van de Partij voor de Dieren dient maandag om 10.30 uur in Amsterdam, meldde NOS-hoofdredacteur Hans Laroes.