PS: Rutte noemt verwijt Wilders belachelijk

Premier Mark Rutte (VVD) is het niet eens met PVV-leider Geert Wilders, die woensdag stelde dat de kopstukken van VVD en CDA te onzichtbaar zijn in de verkiezingscampagne. "Dat lijkt me belachelijk", reageerde Rutte voor de camera van de NOS.

Rutte vindt dat hijzelf en andere VVD'ers de afgelopen weken veel in beeld zijn geweest. "Als het 2 maart is, denk ik dat mensen mijn hoofd redelijk beu zijn. We zullen nog heel veel in kranten en op televisie te zien zijn."

Rutte heeft zichzelf deze week een paar dagen wintersport gegund. "Ik heb twee dagen geskied. Dat was heel verstandig na een halfjaar vreselijk hard werken, maar wel erg kort."

Wilders zei woensdagochtend dat VVD en CDA meer werk moeten maken van de campagne voor de verkiezingen van volgende week woensdag. "De VVD, maar ook het CDA, moet zich meer laten zien. Links is wel overal. Ik ga zelf ook iedere dag van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat het land door, en ik zit in veel televisieprogramma's. Ik hoop en verwacht dat CDA en VVD dat ook gaan doen."

De verkiezingen van volgende week zijn belangrijk voor VVD, PVV en CDA, omdat Provinciale Staten in mei de nieuwe Eerste Kamer kiezen. Volgens de peilingen spant het erom of de drie partijen daar samen een meerderheid zullen halen.


PS: Rutte noemt verwijt Wilders belachelijk (Foto: Novum)