Rihanna verdedigt zich na uithaal Donald Trump

Rihanna verdedigt zich nadat ze de woede van Donald Trump op haar hals had gehaald. De zangeres zegde een optreden bij de zakenman af vanwege ziekte, waarna Trump haar respectloos noemde. Rihanna's woordvoerder verklaarde dinsdag dat er strikte doktersadviezen in het spel waren.

"Rihanna moest bijkomen van bronchitis en de artsen adviseerden haar om geen vliegtuig te nemen. Ze riskeerde anders haar stem te verliezen of haar stembanden te beschadigen", verzekerde de woordvoerder van de 23-jarige in het Amerikaanse entertainmentprogramma Access Hollywood. Door dit doktersadvies kon de r&b-zangeres zaterdag niet naar Florida vliegen, waar ze tijdens een liefdadigheidsevenement van Trump op zou treden.

Dit schoot in het verkeerde keelgat van de steenrijke zakenman, vooral toen hij Rihanna de volgende dag wel op zag treden in haar woonplaats Los Angeles. "Het was beledigend dat Rihanna het af liet weten", raasde de zakenman maandag in een weblog van de Amerikaanse krant The Palm Beach Post. "En dat ze een dag later ergens anders optrad terwijl ze zei dat ze ziek was, is gewoonweg respectloos."

Zangeres Jennifer Hudson kon op het laatste moment Rihanna's plaats innemen en een optreden verzorgen tijdens het evenement tegen kanker. "Rihanna voelt zich verschrikkelijk dat ze niet kon komen, maar was erg blij dat Jennifer zo gracieus was om de plaats op te vullen", vervolgde de woordvoerder. Donald Trump heeft nog niet gereageerd op de verklaringen.


Rihanna verdedigt zich na uithaal Donald Trump (Foto: Novum)