Achtste verdachte 'wildwestschietpartij' opgepakt

Een 22-jarige man uit Dordrecht is dinsdagochtend in zijn woning opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een schietpartij in een woning in Rotterdam begin deze maand. Het aantal aanhoudingen in deze zaak komt hiermee op acht, meldt de politie dinsdag.

Een gijzeling in een woning aan de Zaagmolenkade mondde 5 februari uit in een schietpartij, waarbij door de verdachten over en weer werd geschoten. Drie van hen liepen hierbij schotwonden aan armen en benen op. Een verdachte ligt nog in een ziekenhuis.

De gijzeling en schietpartij waren het gevolg van een ruzie in het criminele circuit. Twee 30-jarige in België woonachtige Albanezen en drie mannen van 20, 21 en 23 jaar uit Dordrecht werden op de dag van de schietpartij aangehouden.

Een 30-jarige voortvluchtige Albanees werd vrijdag in een bus van Aken naar Heerlen aangehouden door de marechaussee. De man stond net een paar uur gesignaleerd vanwege de schietpartij en stond tevens te boek als ongewenst vreemdeling. Bij zijn arrestatie had de Albanees een doorgeladen vuurwapen in zijn broeksband zitten.

De twee Albanezen die eerder al waren aangehouden, moeten in ieder geval negentig dagen vastzitten, de 21- en 23-jarige mannen uit Dordrecht dertig dagen. De 20-jarige man uit Dordrecht is inmiddels vrijgelaten, omdat hij zich tijdens de schietpartij niet in het pand bevond. Een 26-jarige Rotterdammer die vorige week dinsdag werd aangehouden, is eveneens op vrije voeten gesteld. Hij blijft wel verdachte in de zaak, aldus de politie.

De politie heeft twintig rechercheurs op de zaak gezet, vanwege de maatschappelijke impact van het incident op de wijk. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.