Command and Conquer komt terug

De officiële site van de C&C-reeks is geüpdatet. In de update was te lezen dat Victory Games, het nieuwe vlaggenschip van de strategie-gamesdivisie van EA's, kantoren geopend heeft in Los Angeles, Texas, en Shanghai. Hoofd van de studio, Jon Van Caneghem heeft blijkbaar losgelaten dat de studio aan een C&C-spel werkt. Helaas is de site nu in zijn geheel offline gehaald. 

Canegham vertelde ook dat de studio de kern van de gebruikte technologie in eerdere C&C-games aan het herbouwen is om een "stabiele basis voor toekomstige ontwikkelingen" te creëren. Ook stond er te lezen dat de studio de succesformule van Command & Conquer gaat kruisen met nieuwe technologie en functies, wat de eerdere suggestie van EA versterkt dat het spel alleen online te spelen gaat zijn.

Het laatste spel uit de Command & Conquer-reeks werd uitgebracht in maart 2010. Command & Conquer 4 betekende het einde van de verhaallijn met Kane in de hoofdrol. Maar nog voordat dat spel uitgebracht was, had Electronic Arts al plannen om een reboot van de serie te ontwikkelen onder de leiding van Might and Magic-maker van Jon Van Caneghem, nu hoofd van Victory Games.

Kane
C&C zonder Kane, gaat dat lukken?