Nog geen spoor van moordenaar Hillis

Van de dader of daders van de moord op topcrimineel Stanley Hillis ontbreekt maandagavond nog ieder spoor. De politie heeft foto's van een soortgelijk busje waarin ze zijn gevlucht op internet gezet.

Het gaat om een blauwgrijs busje van het merk Volkswagen Transporter. Op het busje dat de dader of daders gebruikten zat het valse kenteken 27-BN-JH. Het voertuig is voor het laatst gezien in de buurt van de Spaklerweg.

De politie wil onder meer weten wie het busje ergens heeft gezien in de afgelopen week en wie weet waar het busje op dit moment is. De politie waarschuwt dat de inzittenden vuurwapengevaarlijk zijn.

De 64-jarige Hillis werd maandagmiddag neergeschoten in de Amsterdamse wijk Watergraafsmeer. Hij zat in zijn auto en overleed niet veel later.

Hillis wordt al sinds de jaren tachtig gerekend tot de top van de Amsterdamse penoze. Volgens de Telegraaf had hij nauwe banden met grote namen uit de onderwereld, zoals Willem Holleeder en Dino S. en met de al eerder geliquideerde Sam Klepper en John Mieremet. Vastgoedmagnaat Willem Endstra, vermoord in 2004, werd naar eigen zeggen afgeperst door Stanley Hillis, Willem Holleeder en Dino S.


Nog geen spoor van moordenaar Hillis (Foto: Novum)