Oud-korpschef Jelle Kuiper (66) overleden

Voormalig korpschef van de Amsterdamse politie Jelle Kuiper is maandag overleden. Kuiper overleed aan de gevolgen van een hartaanval en is 66 jaar geworden. Dat liet een woordvoerder van de politie Amsterdam-Amstelland namens de korpsleiding weten.

Kuiper werkte al jaren bij de Amsterdamse politie toen hij in 1997 Eric Nordholt opvolgde. Hij was korpschef tot 2004. Daarna werkte hij nog van augustus 2006 tot oktober 2008 nog als interim-korpschef bij de politie Gelderland-Midden.

Kuiper lag al enkele dagen in het ziekenhuis voor hij maandagmiddag overleed aan de gevolgen van een hartaanval.

De korpsleiding van de politie Gelderland-Midden liet maandagavond weten 'geschokt te hebben kennisgenomen' van het overlijden van Kuiper. "Het korps heeft hem leren kennen als een bevlogen, visionaire en betrokken politiebaas. De politie Gelderland-Midden is hem veel dank verschuldigd", aldus de korpsleiding.

Korpsbeheerder Pauline Krikke stelt dat Kuiper veel heeft betekend voor het korps Gelderland-Midden. "Hij was bereid korpschef te worden in een toen roerige tijd. Hij heeft het korps weer in rustiger vaarwater geloodst."