TNT blijft zich richten op kostenbesparingen

Post- en pakketbezorger TNT heeft bij de postdivisie nog steeds last van volumedaling. Het bedrijf zal zich blijven richten op kostenbesparingen. Bij de pakjesdivisie (Express) hebben de volumes zich weer hersteld op het niveau van voor de crisis, zo bleek uit de maandag gepubliceerde resultaten over het vierde kwartaal van 2010.

Sinds dit jaar zijn de twee divisies van TNT al juridisch gescheiden, waardoor de rapportage van cijfers anders is dan gebruikelijk. Zo wordt de pakketbezorgdivisie beschouwd als een afgestoten onderdeel. Het is de bedoeling dat de scheiding definitief is als de aandeelhouders hiermee in mei hebben ingestemd. Dan krijgen beide takken aparte beursnoteringen.

De omzet bij de postactiviteiten kwam uit op 1,22 miljard euro, tegenover 1,213 miljard euro een jaar eerder. De operationele winst (ebitda) daalde met ruim 10 procent tot 226 miljoen euro. De nettowinst vervijfvoudigde van 25 tot 126 miljoen euro.

De omzet bij de pakjesdivisie kwam uit op 1,83 miljard euro tegenover 1,74 miljard euro in 2009. Het bedrijfsresultaat (ebitda) daalde met bijna een derde tot 74 miljoen euro.

Aandeelhouders kunnen een totaaldividend tegemoetzien van 0,57 euro per aandeel in aandelen of contanten. In augustus keerde TNT hiervan al 28 eurocent uit.

TNT blijft zich richten op kostenbesparingen
TNT blijft zich richten op kostenbesparingen (Foto: ANP)