Wilders boos om anti-PVV-filmpje

PVV-leider Geert Wilders windt zich op over een website met anti-PVV-filmpjes. In een van de filmpjes verwoorden kinderen standpunten van de PVV en uitspraken van Wilders. De video's staan op de website tegenstemwijzer.nl en zijn gemaakt door bekende regisseurs en reclamemakers.

De filmpjes zijn onderdeel van een campagne die kiezers die normaal op CDA of VVD stemmen, moet overhalen bij de Provinciale Statenverkiezingen op een andere partij te stemmen. Dit om te voorkomen dat de gedoogcoalitie een meerderheid in de Eerste Kamer krijgt.

"Ik heb hier geen woorden voor", zegt Wilders over het filmpje met de kinderen. "Er zit echt een steekje los bij de mensen die dat hebben gemaakt en de ouders die hun kinderen daarvoor lenen. Te walgelijk voor woorden."

Tegenstemwijzer.nl is een initiatief van reclamemakers, webdesigners, internetondernemers, componisten, juristen en filmmakers. Ze willen dat het CDA en de VVD niet langer samenwerken met de PVV. Op de website kunnen CDA- en VVD-stemmers door het beantwoorden van stellingen een tegenstemadvies krijgen.

Het filmpje met de kinderen is gemaakt door Dana Nechushtan, bekend van onder meer de televisieserie Dunya en Desie en de film Nachtrit.