Eindhovens jongetje vermist

Icoon Binnenlands nieuwsEen 7-jarig jongetje uit Eindhoven wordt al sinds dinsdagmiddag vermist. Het gaat om Libaan Ali. Hij is dinsdagmiddag voor het laatst gezien toen hij voetbalde op een speelveldje vlakbij het huis waar hij samen met zijn oma woont. Het kind is van Somalische afkomst maar spreekt goed Nederlands. Een onderzoeksteam van tien rechercheurs onderzoekt de zaak en trekt binnengekomen tips na.

De familie is in eerste instantie zelf opzoek gegaan naar het kind. Daarna hebben zij de politie ingeschakeld die meteen groot materieel inzette. Een helikopter werd ingezet en de omgeving werd afgezocht door een peloton van de mobiele eenheid. Tot nu toe heeft de politie 25 tips gekregen. Volgens een woordvoerder van de politie zit de gouden tip hier vermoedelijk niet bij.

De ouders van de jongen wonen elders in Eindhoven. Toen Libaan Ali geboren werd woonde zijn jonge moeder zelf ook nog bij de oma van de jongen. Toen zij later zelfstandig ging wonen verhuisde het kind niet mee. De politie heeft de ouders gehoord, maar dat heeft volgens een zegsman geen nieuw licht op de zaak geworpen. De politie heeft geen idee wat er is gebeurd en houd alle mogelijkheden open.

Subheader
Het jongetje Libaan Ali