'Van Gastel vervangt Pastoor bij Excelsior'

Er circuleren hardnekkige geruchten dat Alex Pastoor, nu nog trainer van Excelsior, plaats moet gaan maken voor Jean-Paul van Gastel. De voormalig speler van Feyenoord heeft nu de leiding over het opleidingselftal A1 van de Rotterdammers en maakt een uitstekende ontwikkeling door.

Feyenoord zou echter graag zien dat Van Gastel aan het echte werk gaat beginnen. Excelsior is daarvoor de uitgelezen ploeg, maar de sattelietclub van de formatie uit Rotterdam-Zuid heeft al een trainer, namelijk Pastoor. Deze heeft echter een aflopende verbintenis, waardoor zijn toekomst onzeker is.

Pastoor had vandaag een onderhoud met Eric Gudde, algemeen directeur van Feyenoord. "De naam van Van Gastel is daarbij niet gevallen," liet de trainer van Excelsior aan Voetbal International weten. "En als Feyenoord dat echt zou willen, zou ik dat wel hebben gehoord."

Toch is het nog maar de vraag of Pastoor ook komend seizoen de leiding over de selectie van Excelsior zal hebben. De trainer is bezig aan zijn tweede jaar op Woudestein, maar heeft nog altijd een contract met Feyenoord, dat mogelijk niet wordt verlengd.

Excelsior vecht momenteel tegen degradatie en staat op de zestiende plaats in de Eredivisie. Komend weekend wacht de belangrijke wedstrijd tegen Willem II, dat nu nog op de laatste plaats in de hoogste Nederlandse voetbalklasse staat.