Thaise koppels verbreken wereldrecord zoenen

Zeven koppels hebben maandag het wereldrecord zoenen verbroken: ze houden hun lippen al ruim 36 uur op elkaar. Ze verbraken daarmee ruimschoots het oude record van 32 uur, 7 minuten en 14 seconden dat op naam van een Duits koppel stond. Met de recordpoging werd Valentijnsdag gevierd.

De wedstrijd ging zondagochtend van start met veertien koppels. Maandagmiddag waren er nog zeven koppels over. Het laatste koppel dat overblijft wint een diamanten ring met een waarde van ruim 1100 euro en zo'n 2300 euro aan prijzengeld.

Volgens de regels mogen de tortelduifjes hun lippen niet van elkaar halen. Ze mogen wel water, koffie, melk of vruchtensap drinken, maar alleen via een rietje. Ook moeten de stelletjes elkaar blijven omhelzen tijdens een toiletbezoek. Met camera's wordt in de gaten gehouden of ze dat ook daadwerkelijk doen. De strengste regel is echter dat de twee geliefden niet mogen slapen of zitten.

"We dachten niet dat we iemand konden vinden die het record zou kunnen verbreken", aldus de bedrijfsleider van het wassenbeeldenmuseum in Pattaya dat de wedstrijd heeft georganiseerd. Hij noemde het 'waanzinnig' dat de zeven koppels het record hebben verbroken.


Thaise koppels verbreken wereldrecord zoenen (Foto: Novum)