Uitslagen Eredivisie speelronde 22

Dit weekend werd in de Eredivisie de 22e speelronde afgewerkt. De kop van de Eredivisie is dichter naar elkaar toe gekropen. PSV (0-1 verlies tegen ADO den Haag) en FC Twente (1-1 tegen FC Utrecht) morsten punten, terwijl achtervolgers Ajax en FC Groningen overwinningen wisten te boeken. Het verschil tussen koploper PSV en nummer vier FC Groningen is nu vier punten.

ADO den Haag heeft voor het eerst sinds 1971 weten te winnen bij PSV. De Hagenezen sloegen in de blessuretijd van de wedstrijd toe, toen Verhoek het enige doelpunt van de wedstrijd wist te maken.

PSV begon sterker aan de wedstrijd en kreeg behoorlijke kansen via onder andere Engelaar. Na rust kreeg ook ADO meer kansen, maar leek het op een 0-0 af te stevenen. Totdat Verhoek in de 92e minuut na een counter wist te scoren.

FC Groningen heeft in eigen huis geen spaan heel gelaten van Willem II. In de Euroborg kreeg de hekkensluiter van de Eredivisie met 7-1 klop, in een wedstrijd waarin drie rode kaarten vielen.

Willem II begon wel sterk, maar zag Granqvist, Stenman en Matavz de ruststand op 3-0 zetten. Lasnik benutte na rust een penalty, nadat Granqvist rood kreeg voor hands op de eigen doellijn, maar rode kaarten voor Swinkels en Pressel (beiden Willem II) en goals van Matavz (2x), Evevoldsen en Tadic zorgden voor de 7-1 eindstand.

AZ heeft dure punten verspeeld in de uitwedstrijd bij Excelsior. De Alkmaarders verloren met 2-1 op Woudestein, waar Clasie de matchwinnaar was. AZ kwam snel op voorsprong door een goal van Sigtórsson, maar zag Excelsior gaandeweg steeds meer in de wedstrijd komen.

Na rust nam Excelsior zelfs het heft in handen en kwam via een strafschop van Vincken, na hands van Marcellis, op gelijke hoogte. Een nieuwe standaardsituatie zorgde voor de winst voor Excelsior. Clasie zag zijn vrije trap door niemand geraakt worden en de bal belandde achter Romero.

De Wedstrijd van de Week ging tussen FC Utrecht en FC Twente. Een verslag van deze wedstrijd vind je hier.