Drie jaar cel na per ongeluk doodschieten zus

Een man uit Sittard is vrijdag veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf voor een poging tot doodslag op zijn broer. De twintiger loste in mei vorig jaar een schot tijdens een ruzie met de man, maar raakte per ongeluk zijn zus. De vrouw overleefde de schietpartij niet.

Volgens de rechtbank in Maastricht doodde de Limburger zijn 25-jarige zus niet met opzet. Haar dood valt hem daarom niet te verwijten en moet gezien worden als een tragisch ongeval. De poging tot doodslag op zijn broer leverde de man wel drie jaar cel op. Het feit dat hij zijn zus heeft doodgeschoten, is volgens de rechter misschien wel zijn zwaarste straf. Het OM had overigens tien jaar geëist.

De schietpartij vond plaats op Moederdag in de ouderlijke woning aan de Dalerhof. In het bijzijn van de moeder van de broers, de zus, een nichtje en een vriendin escaleerde een ruzie tussen de twee broers. Er ontstond een worsteling, waarna de Sittardenaar een pistool trok. Wat er daarna gebeurde, is volgens de rechtbank niet helemaal duidelijk. Mogelijk sprong de zus tussen de twee ruziënde broers in.