Schoolleiding benadert ouders 'hoerenstraffer'

Het Huygens-college in Amsterdam-West heeft contact opgenomen met de ouders van de leerling die woensdag tegen AT5 zei dat 'hoerengedrag moet worden gestraft'.

De jongen deed zijn uitspraak nadat een 13-jarig meisje van de school in elkaar was geslagen vanwege een ruzie over een Twitter-foto. Volgens de schoolleiding was de uitspraak van de jongen er een 'waar wij als school absoluut niet achter kunnen staan, omdat die niet weergeeft hoe wij willen dat met elkaar wordt omgegaan'. Alle andere ouders van de leerlingen krijgen vandaag bovendien een brief van de school.

Volgens directeur Rick d'Ancona moeten middelbare scholen kinderen ook veel meer bijbrengen over de gevaren van social media. "Kinderen hebben geen idee hoe gevaarlijk Twitter en Hyves kunnen zijn!", aldus d'Ancona.

Verder benadrukt de directeur dat het een vechtpartij was tussen leerlingen van andere scholen. Alleen het 13-jarige meisje zit op het Huygens-college. Ook is er volgens de directeur geen sprake van een eventuele schorsing of verwijdering van het meisje. Ze blijft gewoon welkom.

Het meisje zit ondertussen thuis met een gekneusde ruggenwervel. Ze durft niet meer terug naar het Huygens en vertelde AT5 dat er wordt gekeken of ze naar een andere school kan. Op de bewuste Twitter-foto stond ook een ander meisje. Zij zit in Amsterdam-Noord op school. Haar zou zijn verteld dat ze 'de volgende' is die aan de beurt komt.