KNVB wil één confrontatie in bekerfinale

De finale van de KNVB Beker zal dit jaar gewoon weer in één wedstrijd worden beslist. Een herhaling van de finale van vorig seizoen wil de voetbalbond niet nog een keer meemaken.

Vorig seizoen ging de bekerfinale tussen Feyenoord en Ajax. Uit angst voor rellen werd toen besloten om de finale over twee wedstrijden te laten spelen. Eén in de Kuip en één in de Amsterdam ArenA, zonder uitsupporters. Nu Ajax nog in het bekertoernooi zit, is de kans aanwezig dat de Amsterdammers opnieuw in de finale terechtkomen.

Ondanks dat wil de KNVB maar een wedstrijd in de finale. "Ons uitgangspunt blijft echter één wedstrijd op zondag 8 mei", zo bevestigt een woordvoerder van de KNVB tegenover Voetbal International.

"Het is onze bedoeling er op 8 mei één groot voetbalfeest van te maken. Er wordt inmiddels ook al gesproken over de finale met de gemeente Rotterdam. We werken aan een convenant waarin een aantal uitgangspunten komt te staan." Wat die uitgangspunten precies inhouden wil de KNVB niet naar buiten brengen.