3FM en Radio 2 deden het goed in december

Radio 3FM en Radio 2 hebben goede zaken gedaan in december. Het marktaandeel van beide radiozenders is in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar fors gestegen. Radio 538 moest in vergelijk met oktober-november wel flink terug, maar blijft op gelijke hoogte met 3FM, dat het dankzij Serious Request juist veel beter deed dan een maand eerder. Beide zenders halen 10,6 procent marktaandeel.

Dankzij de Top 2000 is Radio 2 weer marktleider. Toch is het aandeel kleiner dan vorig jaar. Er is wel een uitleg voor: 31 december is niet meegenomen in het luisteronderzoek. Om het wekelijkse onderzoek in maandelijkse termijnen te rapporteren, moeten er af en toe dagen geschrapt worden. Volgens Radio 2 besloot de commerciële meerderheid van radiozenders om 31 december te schrappen, de best beluisterde dag van de Top 2000.

Q-music moet flink terug en ziet alle winst die in de zomer werd behaald weer verdampen. Sky Radio haalt wel winst dankzij de kerst-periode, maar haalt het hoge marktaandeel van vorig jaar niet meer.

Een volledig overzicht van de marktaandelen is hier te vinden.