Satanistische sekte vermoordde twee Italiaanse jongeren

Icoon Buitenlands nieuwsDe Italiaanse justitie verdenkt een sekte ervan een sinds 1998 vermist koppel om het leven te hebben gebracht. Het gaat om de 19-jarige Chiara Marino en haar 16-jarige vriend Fabio Tollis, een ex-lid van deze sekte. De vier verdachten zijn lid van de metalgroep 'Beasts of Satan'.

Het koppel werd in januari 1998 ritueel vermoord in de bossen van Somma Lombardo ten noordwesten van Milaan. De daders waren allen onder invloed van verdovende middelen. Een maand eerder had de sekte ook al geprobeerd het koppel te vermoorden door hun wagen in brand te steken op oudejaarsavond.

Chiara kende alle groepsleden. Ze werd doodgestoken omdat de groep satanisten in haar de Maagd Maria zagen. Na haar verdwijning vond de politie nepbloed en een nagemaakte schedel in haar kamer. Ze bleek helemaal in de ban te zijn van het 'bovennatuurlijke'. De sekteleden werden gearresteerd, nadat de rituele moord werd gelinkt aan de moord op Mariangela Pezzotta. Haar ex-vriendje, een van de vier gearresteerden, schoot haar begin dit jaar neer en begroef haar levend.

Volgens Oreste Benzi, een katholiek priester die zich inzet om ex-Satanisten te rehabiliteren, zijn er in Italië zo'n 600.000 satanisten actief. ''Het gaat meestal om weerloze mensen die niets vermoedend in het web van een occulte sekte terechtkomen. Daar worden ze gebrainwashed. Ze mijden contact met hun vroegere omgeving'', aldus de priester.

De Italiaanse justitie onderzoekt nu of de sekte nog meer mensen heeft vermoord. Justitie wil ook nagaan of de sekte alleen handelde of onderdeel was van een groter netwerk.

Subheader
Fabio Tollis (links) Chiara Marino (rechts)