Man slikt per abuis tandartsboor in

Mensen die bang zijn voor de tandarts doen er verstandig aan het volgende bericht niet te lezen. In Zweden heeft een patiënt namelijk de boor van de tandarts ingeslikt.

Het slachtoffer kwam pas geleden bij de tandarts in Västmanland om er een onlangs gevuld gaatje te laten schoonmaken. Halverwege schoot de boor ineens los. Nog voor de tandarts en diens assistente konden ingrijpen, had de arme man het stuk gereedschap al ingeslikt.

Hoewel de patiënt zo te zien geen verwondingen had, werd hij toch overgebracht naar het ziekenhuis. Uit de hier gemaakte röntgenfoto's bleek dat de boor inmiddels zijn weg had gevonden door het lichaam van de man en in diens maag was aanbeland. De volgende dag meldde hij zich bij zijn tandarts om te vertellen dat hij zich goed voelde en de boor op natuurlijke wijze zijn lichaam zou verlaten.

Hoewel de man geen complicaties heeft overgehouden aan het voorval, is het incident toch gemeld bij het Zweedse medisch tuchtcollege. Het is nog niet bekend wat het college met het voorval, dat al plaatsvond in oktober vorig jaar maar nu pas naar buiten is gebracht, hiermee gaat doen.