'George Lucas gelooft dat wereld in 2012 vergaat'

Seth Rogen kon zijn oren niet geloven toen hij onlangs aan tafel ging zitten met filmmaker George Lucas. Lucas gelooft namelijk echt dat de wereld ten onder gaat in 2012, zoals de eeuwenoude kalender van de Maya's al voorspelde. Het onderwerp was de inspiratie voor de rampenfilm 2012 van Roland Emmerich.

Tijdens een ontmoeting met Lucas en diens vriend Steven Spielberg kwam het gesprek vrijwel meteen op de apocalyps. "George bleef maar doorgaan over de aardkorst en de tektonische platen", zegt de Canadese acteur tegen de krant The Toronto Sun. "Steven zat de hele tijd een beetje met z'n ogen te rollen zo van: ach die nerd van een vriend van mij, het spijt me."

De 28-jarige Green Hornet-acteur dacht eerst nog dat Lucas, zijn grote filmheld vanwege de Star Wars-films, een grapje maakte. Hij realiseerde zich echter al snel dat het Lucas ernst was.

"Toen bedacht ik me dat als hij George Lucas is, hij vast ergens een verborgen ruimteschip heeft om mee te vluchten", zegt Rogen. "Dus ik vroeg hem of hij nog een plekje voor mij over had. Hij zei van niet, maar ik weet zeker dat er ergens in een garage een volgetankte Millennium Falcon met piloot klaar staat."

Rogen is zelf momenteel bezig met het scenario voor zijn eigen apocalypskomedie, Jay & Seth vs. The Apocalypse. Hierin spelen hij en Jay Baruchel twee huisgenoten die als enigen een allesvernietigende ramp hebben overleefd.


George Lucas (Foto: Novum)